Lydvaccination af hunden mod skud og nytårskrudt – Gratis playliste

Hvorfor bliver hunde angste for nytår?

Rigtig mange hunde bliver nytårsangste.
Ofte ikke de første leveår, men angsten

Hunde hører cirka 4 gange bedre end mennesker, og kan hørere lyde der er højere i frekvens end vi kan.
Samtidig gør hundenes gode lugtesans, at de opfatter krudtlugten tydeligt. Den kan ofte blive koblet med lyden.
Hundens sanser siger, at den er i fare, og det udløser hundens flugtinstinkt.

Er din hund meget angst, bør du begynde på Lydvaccination allerede sidst i januar, så I har trænet det godt op til næste Nytårsaften.

Tryk herover for at komme til den gratis playliste med nytårs og skudlyde

Sådan træner du din hund til at blive ligeglad med nytåret

Du skal bruge to ting for at lykkes: Hundeproppistol og nogle gode bashøjttalere/subwoofere.
Vi prøver at efterligne lyden af skud så godt vi kan, og er er de to ting uundværlige.

1. Hver dag laver I 1-2 sessioner hvor I aktiverer med aktiveringslegetøj, og/eller giver hunden er kalkben/en Kong med frosset leverpostej/vådfoder.

Brug gerne hundens daglige foder, og server det på forskellige måder der virker stressnedsættende, f.eks. snusemåtte, et tæppe med foder, foderbold, Licki Mat, Kong Wobbler – mulighederne er mange.

Det vigtigste er, at din hund laver en selvstændig problemløsningsopgave, og synes at opgaven er hyggelig og spændende. En god bivirkning er, at forskningen viser, at hunde der aktiveres dagligt får øget selvtillid og mindre problemadfærd.

2. Lav en playliste på Youtube med udfordrende lyde af torden og fyrværkeri.  I kan f.eks. starte med denne: https://www.youtube.com/playlist?list=PLw1QXe9EFf-T1WeHWXcaC1-dimOgewXi3. Husk at skifte playliste jævnligt, så det ikke bliver for forudsigeligt.

3. Afspil playlisten på næsten umærkeligt niveau. Der må ALDRIG være tegn på angst hos hunden. Vi vil koble lydene med behag og ro. Over ugerne skrues der langsomt op, indtil I når et øredøvende niveau – her må du selv holde ud – ørepropper er rare at have 😉

4. Nu skifter du højttaler, og starter på et lavt niveau igen, for ikke at få en eventuel angstreaktion. Træn denne som den første.

5. Skift højttaler igen, f.eks. til en Smartphone, gentag som trin 3.
Næste skift af højttaler skal gerne være til noget med bas, når din hunder klar, f.eks. en subwoofer. I skal gradvist helt op hvor lyden bliver rigtig høj og irriterende for dig at høre på.
Når hunden uanfægtet kan spise og bevæge sig mens man skifter bashøjttalerne rundt over flere uger i hjemmet, kan man gå videre. Ved hvalpe og hunde med let angst kan du vælge at stoppe træningen på dette niveau.

6. Hav højttaleren uden for huset, gentag som trin 3.

7. Kan, hvis din hund er tryg ved det, begyndes allerede sammen med trin 1:

Læg afbrændte stjernekastere, en affyret hundeproppistol, afbrændte heksehyl mv. rundt i huset, gerne tæt på hvor din hund aktiveres.

Ryk dem gradvist tættere på hunden over ugerne, og hav dem (hvis din hund ikke spiser dem, i hundens Legekasse (se tillægget Hundeaktivering omkring hvad en Legekasse er).

8. Køb en hundeproppistol. De kan fås på nettet hele året, og er lovlige at affyre.
Allier dig med en ven, og ring til hinanden mens vennen står på afstand og fyrer af. Start på rigtig god afstand, og ryk over træningsgangene nærmere huset.
Dette trin er et af de mest effektive, selvom det er bøvlet, fordi du her får en ægte skudlyd.

9. Varier med heksehyl, knaldperler, stjernekastere, isfontæner (isfontæner og stjernekastere kan købes hele året, og du kan med forsigtig prøve at afbrænde dem mens din hund spiser, først i et andet rum, siden tættere på hunden. Afbryd straks hvis du ser tegn på ubehag hos din hund og gå tilbage til hvor hunden virkede tilpas).

10. Skift til raketter hvis muligt. Afspil stadig lydfilerne af og til gennem året.

11. Din hund bør efter 5-6 mdr. træning være langt mindre reaktiv overfor skud og fyrværkeri. Jeg vil stadig anbefale angstdæmpende medicin i hele december.

Har du brug for hjælp, eller en snak om din hunds adfærd, kan du kontakte mig på Hundepsykologi.dk

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret. Du er dog velkommen til at linke til artiklen.

Du kan også læse min artikel om nytårsangst her:


Hvordan lærer jeg min hund ikke at ødelægge aktiveringslegetøj?

Category : Aktivering Hvalp

Når jeg er ude ved mine klienter, er der mange der fortæller at deres hund ødelægger aktiveringslegetøjet. Det sker tit fordi hunden er blevet frustreret, og legetøjet er for svært, eller fordi hunden er færdig med legetøjet, og nu skal hygge sig med at tygge.

Derfor skal vi øve legetøjet ind, så det i starten er helt let for hunden at få succes. Så gør vi det sværere over tid med mindre hjælp og sværere udfordringer.

Her er en video af Khitai på 9 ugers første møde med et let aktiveringsspil.
Læg mærke til hvordan jeg hjælper ved diskret at løsne en kegle her, og løfte et låg der.

Gradvist vil jeg lade Khitai selv løse udfordringerne, og om nogle måneder kan han underholde sig selv, og blive sundt mentalt træt.

En god ”bivirkning” ved dette er, at hunden ser dig som en person, der er drøngod til at finde på sjove aktiviteter, hjælper når noget er svært, og derfor får du flere point på ”den person må jeg hellere høre efter”-kontoen 😉

Aktiveringslegetøjet flyttes straks, når det er tomt, og hvis hunden stadig har interesse for det, byttes med en god godbid og ros.
Metoden kan også bruges hos voksne hunde.


Gratis Hvalpe-Socialiseringsskema – Socialisering Af Hvalpen

Category : Hvalp Socialisering

Hvalpe-socialiseringsskema-HS

 

Det er helt fantastisk at få lov at vise et lille væsen hele verden, men det kræver også noget, hvis man vil sikre sig en hund der er velfungerende, harmonisk og angstfri som voksen.

Der er meget at nå fra du får din hvalp ved 8-ugers alderen, og til 16. uge hvor socialiseringsvinduet lukker.
Dog skal du sørge for, at din hvalp heller ikke bliver oversocialiseret.

Det vil sige, at I tager tingene i hvalpens tempo, og ikke drøner rundt for at nå det hele. Det er en svær balance, men når du lærer din hvalps signaler at kende, vil du blive bedre til at se hvornår den er overstimuleret og behøver ro.

Hvad er socialisering?
Hvalpens socialisering er også det jeg plejer at kalde hvalpens "barndom". I denne periode er hvalpen særligt modtagelig for nye indtryk og reagerer med åbenhed og et minimum af angst.
Det har naturen designet sådan, så hvalpen har masser af muligheder for at lære dens miljø at kende og finde ud af hvad der er godt og hvad der er mindre godt, før den som voksen bliver mere skeptisk og frygtpåvirket.


Vores hvalpe får i socialiseringen en tilknytning og accept af os som potentielle flokmedlemmer.

Samtidig socialiseres de til at vænne sig til vores meget forvirrende samfund med trafik, lyde, samt mennesker og hunde i alle former og farver.


Socialiseringsfasen strækker sig fra hvalpen får øjne og hørelse ved cirka 14 dages-alderen, og til 16. leveuge.
Hvalpen er mest modtagelig indtil 12. uge.

Herefter er hvalpen ikke lige så accepterende overfor nye indtryk.
Man har f.eks. lavet forsøg med hunde, der i socialiseringsfasen aldrig blev præsenteret for mennesker.
Resten af livet ser de usocialiserede hunde mennesker som skræmmende, og det er utrolig svært at vende en dårlig socialisering.

Det samme gælder for hunde der f.eks. aldrig har været indendørs, har mødt trafik, eller andre hunde - de reagerer med angst, der kræver træningsarbejde hele hundens liv.

Derfor er det vigtigt, at du socialiserer din hvalp, køber fra en god opdrætter, der har hvalpene indendørs, og er opmærksom på hvor meget socialisering betyder.

Fotoalbummet:
Man kan se det som at din hvalps sind er et tomt fotoalbum.

Hver gang din hvalp får en god oplevelse med børstning, kæl med dig, et godt møde med en anden hund, eller at være inde på strøget i myldretiden, lagrer der sig et billede i albummet.

Du vil have så mange gode billeder som muligt, der former din hund til at blive socialt kompetent, frygtløs og tillidsfuld.
Af og til vil der komme dårlige oplevelser, men der skal din hvalp gerne have så mange gode billeder af lignende situationer, at det dårlige foto helt bliver væk i mængden.

Tænk over, at alt hvad du forstærker med godbidder, men så sandelig også med opmærksomhed, vil blive en mere sandsynlig adfærd fremover - tag de fotos du gerne vil gemme, og sørg for at der bliver færrest mulige af de dårlige fotos.

Den gode opdrætter:
Opdrætter skal også gerne have startet socialiseringen.
En ideel opdrætter har haft hvalpene indendørs hele hvalpens liv, rørt ved dem og håndteret dem dagligt, gået de første ture med dem, haft dem ude at køre bil, og ladet dem opleve nye objekter som tunneller og papkasser.
Ved langhårsracer skal opdrætter have startet den positive oplevelse med børste, klippemaskine og at stå på et trimmebord, og du skal straks selv fortsætte den når hvalpen flytter hjem til dig.

Min hund er ikke blevet socialiseret - er det for sent?:
Hvad så efter socialiseringen?
Hvad nu hvis min hund kommer fra et dårligt sted, og ikke har fået nogen socialisering?
Er min hund så bare helt fortabt?


Slet ikke, men du vil ofte have sværere ved at ændre etablerede adfærdsmønstre. Hvis din hund ikke har set fremmede hunde under sin socialisering og fået gode oplevelser med dem, kan dens skepsis sidde dybt, og det bliver naturligvis sværere at få vendt din hunds skepsis til tillid.


Mange af de hunde jeg behandler har haft manglende socialisering eller traumatiske oplevelser i de tidlige levemåneder. Men med arbejde og viden kan det ofte lade sig gøre.

Miljøtræning:
Når socialiseringen er slut er din hund 16 uger, og den særligt følsomme socialiseringsfase er nu lukket. Men der er masser af ting, der stadig skal læres, opdages og udforskes.

Her går vi over til at tale om "miljøtræning". Det vil sige at vi bliver ved at udforske miljøet og lade det give vores hunde gode oplevelser.

Vi er ikke på samme måde under tidspres for at miljøtræne, som vi var under socialiseringen, men du skal stadig sørge for at give din hund varierede oplevelser, så den kan begå sig i alle miljøer, og er tryg ved vores kaotiske verden.
Så gør du både dig og din hund en kæmpe tjeneste.

Hundeadfærdsbehandler & Hundetræner Liva Søgaard
Hundepsykologi.dkHundepsykologi på Facebook

Khitai, Harlekin Kongepuddel, 6 uger

 


72% af hunde har alvorlige adfærdsproblemer – og de kan løses

Er det rimeligt at hunde går rundt med angst?
En ny finsk undersøgelse beretter, at 72% af hunde har alvorlige adfærdsproblemer.
Er det tal nogenlunde retvisende, synes jeg det er enormt trist.
For der er så meget at gøre, hvis man har de rette redskaber.

Det er slet ikke nødvendigt at lade hunden - eller sig selv- leve med f.eks. stærk angst, som er den mest almindelige årsag til både aggression og gøen på gåturene.

 

Jeg kan godt fantasere om, at det var lige så almindeligt at få et tjek hos Hundepsykologen, som det var at gå til sundhedscheck hos dyrlægen.

Bare for at se om alt var okay, og om der var noget at rette til.

Greb man ind i en tidlig alder med god vejledning og socialisering, så tallene slet ikke sådan ud.

 

14% af hunde udviser aggression
Ifølge undersøgelsen udviser 14% af hunde af aggression.
Det udarter sig i gøen, direkte hundebid, og en masse angst og frygt, både for den aggressive hund, og de hunde den møder på sin vej.

Aggression og gøen af andre hunde bunder oftest i frygt og usikkerhed.

Der skal udføres adfærdsmodificerende behandling, men lige så vigtigt er det at få redskaber til at øge hundens tillid til omverdenen og de triggere (udløsere), den har på sin angst.
Aggression på grund af dominans og rangorden er så godt som ikke-eksisterende, og det hjælper bestemt ikke med ryk i linen, råb eller "nej".
Tryghed, tillid og god adfærdsbehandling er nøglen her.

 

 

 

Frygt og angst er "almindeligt"
Det finske studie fortæller, at 29% af hunde oplever angst og frygt i en eller anden form.
Det er chokerende, men nok desværre meget rigtigt.
Hvis man taler med en ganske almindelig hundeejer, vil de ofte berette at deres hund lider af en form for angsttilstand; angst for at køre bil, angst for skud og fyrværkeri, angst for andre hunde...
Det er problemer, der påvirker ejeren i høj grad, og gør livet med hunden besværligt - og det triste er, at det behøver det slet ikke at gøre.

Kun visse adfærdsproblemer tages alvorligt
De mest almindelige adfærdsproblemer jeg har er alene hjemme, angst og aggression overfor mennesker, ressourceforsvar, samt gøen/reaktvititet ad andre hunde. Dem er der masser af mennesker der søger at behandle - heldigvis.
 
Der er dog også nogle adfærdsproblemer, folk ikke søger behandling til, selvom de også er helt almindelige hos vores familiehunde.
Det er f.eks. nytårsangst, angst for at køre i bil, og angst for objekter på turene.

Måske fordi det ikke påvirker ejeren hver dag, men kun når situationen ikke kan undgås?
Til nytår kan folk måske leve med, at deres hunde er angste den ene måned om året, og bilture kan jo undgås.
Det ærgerlige er, at det stadig påvirker hundens krop voldsomt at være så stresset og angst, og at man med få midler kan bedre hundens angst enormt.
Ved nytårsangst er Lyd-CD'er en god start, og ved bilture kan der laves et terapiprogram, som mindsker angsten stille og roligt. 

 

Adfærdsproblemer kan løses!
Jeg kan godt fantasere om, at det var lige så almindeligt at få et tjek hos Hundepsykologen, som det var at gå til sundhedscheck hos dyrlægen.
Lige for at se om alt var okay, og om der var noget at rette til, og for at tage problemerne i opløbet, så hundene ikke skal leve i og med angst.
Greb man ind i en tidlig alder med god vejledning og socialisering, så tallene slet ikke sådan ud.

 

At adfærdsbehandle kræver naturligvis tid og energi af dig som ejer, men det er godt givet ud, når du og din hund skal være sammen i 12-15 år 

 

Hermed et opråb om at tage din hunds adfærdsproblem alvorligt, uanset hvad den er bange eller aggressiv overfor.
Adfærdsproblemer kan løses, permanent og positivt!

Hundeadfærdsbehandler & Hundetræner
Liva Søgaard

 

 

 

4 Ting Der Kan Hjælpe En Nytårsangst Hund

Adfærdsterapi virker permanent mod nytårsangst:
Det er en måned før nytår, og din hund er allerede angst ved de fjerne brag og lugten af fyrværkeri. Den gemmer sig, savler måske, eller kan ikke finde ro nogen steder.
Nogle hunde forsøger endda at stikke af ved at åbne døre eller vinduer.

Som Hundepsykolog vil jeg naturligvis altid anbefale, at du i januar går i gang med et nytårs-program der over året vil fjerne angsten for fyrværkeri og nytårsaften helt, for det kan sagtens lade sig gøre med en meget lille indsats.

Men lige nu handler det om at din hund kommer igennem nytåret bedst muligt.
Der heldigvis kommet mange gode bud på banen, der kan hjælpe den igennem det sidste af december og selve “krigsaftenen”.


Her har du de 4 mest virksomme midler mod hundes nytårsangst:

Kalm:
er et kosttilskud, bestående af angstnedsættende vitaminer, aminosyrer og det, der hedder mælkepeptider. Mælkepeptider virker på opioid-receptorerne i hjernen, og giver dermed en angstdæmpende effekt, men uden hverken afhængighed eller bivirkninger.
Kalm er er meget brugt blandt både dyrlæger og hundeadfærdsbehandlere, og flere studier viser en god effekt.

Det virker beroligende på kroppen, og nedsætter tendens til angst og stress, men er på ingen måde sløvende.
Kalm er også velegnet sammen med adfærdsterapi, da hunden ikke er sløvet, og kan lære selvom den får produktet.
Det skal gives i 2-3 uger for at have optimal effekt, så begynd allerede nu. Kalm fås receptfrit hos dyrlægen, og hos de fleste større dyrebutikker.

Adaptil:
Adaptil er en syntetisk efterligning af de duftstoffer, tæven frigiver ved diegivning af hvalpene.
Studier viser, at det har en let beroligende virkning, også på voksne hunde.
Adaptil fås som spray og halsbånd – jeg foreslår halsbåndet, da hunden altid har det med sig, hvor sprayen kun virker lokalt på det tæppe du sprayer det på.
Adaptil-halsbåndet virker en måned, og må ikke blive vådt. Fås receptfrit hos dyrlægen, og hos de fleste større dyrebutikker.

ThunderShirt:
Sidst, men ikke mindst, har vi “wrapping”: At blive klemt og holdt har i mange år været kendt som angstnedsættende, både for dyr som hunde, katte, kvæg mv., og er brugt hos mennesker i psykiatrien med tunge dyner, wrap-trøjer og lignende.
Til hunde findes et dækken, der siges at presse på visse akupressurpunkter, og dermed virke angst-nedsættende. Nogle få studier og erfaringen viser, at det virker på mange hunde, så det er værd at prøve.

Husk at indlære det at have dækkenet på gradvist og med gode godbidder, da din hund ikke bliver bange for følelsen af ThunderShirt’en.

En billigere gør-det-selv version med et elastikbind kan du selv lave.

Jeg vil anbefale at bruge en kombination af enten Kalm eller Sileo, kombineret med Adaptil og evt. Thundershirt for at få den bedste angstdæmpende effekt.

Opskift på hjemmelavet Thundershirt

Hulen:
Lav en hule til din hund, f.eks. af et bur eller et bord draperet med tæpper, og væn din hund til, at hulen er et trygt sted ved at lade den få godbidder og gode oplevelser her.
Det giver ofte en tryghed hos en lydangst hund at kunne “putte sig” og finde ro.

Træk også gardinerne for, lad radioen eller TV’et køre, og bliv hos din hund hele aftenen uden at have stor fest.


Har du brug for hjælp, eller en snak om din hunds adfærd, kan du kontakte mig på Hundepsykologi.dk

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret.
Du er dog velkommen til at linke til artiklen.


Råd Hvis Hunden Ikke Kan Være Alene Hjemme

Hunden Kan Ikke Være Alene Hjemme - Råd og Hjælp Ved Separationsangst 

Min hund kan ikke være alene hjemme. Hvad pokker gør jeg?
Hunden gør og hyler. Den kan ødelægger dørkarme, sko eller andet. Hunden er ofte så bange, at den intet spiser, før ejer vender hjem igen.

Hunde der er bange for at være alene hjemme er det problem, jeg ser oftest.
Og med 'oftest' mener jeg rigtig, rigtig ofte.

Jeg har som regel 1-2 hunde med separationsangst om ugen. Det kan være et rigtig svært problem at løse uden hjælp og vejledning fra en kyndig Hundeadfærdsbehandler, fordi det kræver rigtig meget af ejer i forhold til tidsforbrug, timing, og at lære sin hunds meget små signaler at kende.
Samtidig er det ret avanceret træning, og de fleste begynder forkert, eller går for hurtigt frem.

Belastningen for ejeren
Ofte er ejerne oven i købet meget mentalt slidte, fordi de ikke har kunnet gå fra hunden i månedsvis uden dårlig samvittighed og angst for, hvad der venter dem når de kommer hjem til hunden igen.

Især føler ejerne sig magtesløse, når hunden ødelægger eller hyler og piver, mens den er alene. Ejerne har ondt af hunden, og er samtidig ved at få, på godt dansk, pip i kasketten af altid at skulle holdes øje med hunden, og ikke at kunne gå nogen steder.

Ejerne har ofte prøvet lidt forskellige tiltag der er hørt rundt omkring, og har arbejdet hårdt, men ofte forgæves, og med hyppige tilbagefald.
Problemet i alene hjemme træningen er tit, at de ofte er startet forkert, og har alt for høje kriterier fra starten, eller ikke har sikret sig, at hunden er sat op til at få succes og opbygge tryghed ved at være alene.

Det kommer bag på mange, hvor mange ressourcer det kræver i dagligdagen at træne Alene Hjemme. Der er rigtig, rigtig mange gentagelser, videofilmning, måske et tilbagefald, og det kræver finesse at lære lige din hund og dens grænser at kende.

Desværre er der ingen hurtige løsninger på alene hjemme-problematikker - det kræver arbejde, tålmodighed og engagement.

Husk at hunden er bange
Når en hunden ikke kan være alene hjemme, ser mange kun på ødelæggelserne, og glemmer, hvorfor hunden ikke kan være alene.
Hunde er fra naturens hånd designet til at være sammen med deres flok, hele tiden - det er dybt indkodet i dem, at uden deres familie, er de i fare. De fleste separationsangste hunde er altså frygteligt bange imens de er alene, og ofte har de været det dagligt i månedsvis, før problemet er blevet opdaget. Ofte opdager ejer nemlig ikke problemet, før hunden begynder at tisse, ødelægge eller gø, så naboerne giver besked.

Hvordan foregår adfærdsbehandling af Alene Hjemme-træning?
Når vi træner hunden op i at kunne være alene, skal vi ændre hundens grundfølelse fra angst til ligegyldighed eller, hvis vi er heldige, behag.
Det kan vi kun gøre, hvis vi stopper det hunden lige nu ser som det værste der nogensinde er sket for den; at være alene hjemme.
Det lyder mærkeligt at stoppe med at lade hunden være alene, men hunden er så ekstremt bange og har været det så længe, at hver afsked sender hunden mere og mere ned i angstspiralen. Det vil blive værre og værre, hvis ikke der gøres noget.

Altså må hunden ikke længere være alene hjemme "for alvor".
Kun når der trænes på alene hjemme lades hunden alene. Her træner vi igen en tryg, ny situation op, hvor hunden ALDRIG igen må føle sig det mindste bange.
Vi forbinder med andre ord alt det, hunden før har set som skræmmende ved at blive ladt alene med behag og glæde.

Ved en adfærdsbehandling vil en Hundepsykolog / Hundeadfærdsbehandler lave en stressanalyse, kigge på din hunds generelle selvtillid, og naturligvis vise dig hvordan træningen udføres, trin for trin.

Pasning eller ferie
Alene Hjemme-træningen kan tage alt mellem 3 uger og flere måneder.
 I starten kan hunden ikke være alene overhovedet.
Med tiden vil den kunne være alene i længere og længere tid, men det afhænger fuldkommen af den enkelte hund, hvor hurtigt det går.

At lykkes med træningen kræver altså, at du får "stoppet ulykken" og finder ud af en måde hvor din hund ikke længere skal være alene for alvor:

  • Mange finder en hundepasser via Facebook eller i lokalområdet, og betaler for at få hunden passet mens de er på job.
  • Nogle vælger at burtræne hunden, og lade den være i buret når de er på arbejde eller ude at handle.
    Så kan de i ro og mag træne med hunden i fritiden. Buret er dog sjældent en god permanent løsning, da hunden har for lidt plads her.
  • Nogle få vælger at træne i fritiden, og lade hunden fortsætte med at være alene når de er på arbejde. Det forvirrer hunden, og leder ofte til gentagne tilbagefald, hvor hunden til sidst mister tilliden til træningen.

Skal jeg give hunden mindre plads?
Mange ejere har hørt, at det at indskrænke hunden til en gang eller et andet trangt sted hjælper.
Det er der ikke noget belæg for.
Hunden har det bedst med at være i de omgivelser, den plejer.
Det eneste der hjælper mod separationsangst er god adfærdsterapi og alene-hjemme-træning.

Råd Hvis Din Hund Er Bange For At Være Alene Hjemme:

  • Ved lige nøjagtig dette problem, vil jeg anbefale dig at få hjælp hos en veluddannet Hundeadfærdsbehandler.

    Træningen er kompliceret, kan nemt gøres forkert, så du får lavet en fejlindlæring, og der er stort behov for en at sparre med i forløbet, som kan hjælpe og støtte med at lave en overskuelig, trinvis plan og analysere for stressadfærd.

  • Sæt din træning i system (lav en træningsplan med tider, luftning og aktivering), og lad ikke hunden være alene for alvor, mens I træner.
  • Film din hund hver gang du går, og se på kropssproget.

    Hvornår bliver hunden angst for at du forlader den? Ret din træningsplan efter det.

  • Byg langsomt op, og husk, blot et enkelt piv eller hyl er ikke okay - der er korthuset allerede væltet.
  • Start forfra i indlæringen, gør det trygt, og brug tid.
  • Brug en hundepension eller en person, der kan passe hunden når du ikke er hjemme, indtil alene-hjemme-træningen er færdig, og din hund er tryg igen.

  • Vær beredt på at problemet kan tage 4-6 måneder at løse, og kræver store ressourcer af ejeren i form af daglig træning og filmning.

    Hundeadfærdsbehandler & Hundetræner
    Liva Søgaard

Har du behov for hjælp, så kontakt mig på Hundepsykologi.dk

Artiklen må ikke kopieres eller viderebringes på anden vis uden forhåndstilladelse af forfatteren. Den er beskyttet af Lov om Ophavsret.
Du er velkommen at linke til artiklen.


Kontakt Hundeadfærdsbehandleren

Har du spørgsmål om din hunds adfærd, eller ønsker du at bestille tid?

Tlf: 26 68 00 22

Mail: Liva@Hundepsykologi.dk

By: Kører fra 8361 Hasselager, Aarhus Syd.
Kører i hele landet, primært Aarhus og Østjylland.

Åbningstid: Alle hverdage 10-17

Skriv Besked: